Nieuws

Nieuws2021-09-27T12:52:59+01:00
1409, 2020

Nieuwsbrief: Koppeling met Mediris

14 september 2020|

Continuïteit van zorgen is een cruciaal element in de palliatieve zorg. Veel huisartsen proberen zelf, of samen met collega’s, tijdens de laatste levensfase van de patiënt deze continuïteit aan te bieden door  (telefonisch) beschikbaar te zijn, ook ’s nachts of tijdens het weekend. Dit is echter niet altijd eenvoudig en soms een moeilijke evenwichtsoefening met de work-life balance.

Dankzij de gloednieuwe koppeling van het IRIS Platform met Mediris, een bekend en goed verspreid softwarepakket voor huisartsenwachtposten, kan de huisarts gerust zijn dat er goede informatieoverdracht is buiten de kantooruren. Het dossier van de patiënt kan nu immers worden ingekeken door de arts van wacht wanneer de patiënt wordt aangemeld in de wachtpost.

Nu kan de huisarts indien gewenst zelf de continuïteit voorzien, of doorverwijzen naar de wachtpost wanneer hij/zij zelf niet beschikbaar is. Bij een goed ingevuld dossier heeft de arts van wacht dan ook alle noodzakelijke info om holistische zorg op maat aan te bieden.

Naar de Nieuwsbrief
1209, 2020

Koppeling met Mediris: continuïteit van zorg buiten kantooruren

12 september 2020|

Dankzij de gloednieuwe koppeling van het IRIS Platform met Mediris, een bekend en goed verspreid softwarepakket voor huisartsenwachtposten, kan de huisarts gerust zijn dat er goede informatieoverdracht is buiten de kantooruren. Het dossier van de patiënt kan nu immers worden ingekeken door de arts van wacht wanneer de patiënt wordt aangemeld in de wachtpost. Dit is een grote stap vooruit in de continuïteit van zorg voor de palliatieve patiënt en zijn familie.

1310, 2019

Fonds Dr. Daniël De Coninck

13 oktober 2019|

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, investeert in een sterke, warme eerstelijnszorg. In het kader van de oproep ‘Technologie voor een Warme Zorg Thuis’ krijgt het IRIS Platform steun om verder uit te bouwen, te verspreiden, opleidingen te organiseren, enz.

1209, 2019

Nieuwsbrief: Update september 2019

12 september 2019|

Het IRIS Platform krijgt steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting i.k.v. de oproep ‘Technologie voor een warme zorg thuis’. Met deze steun kunnen we verder groeien en de ideeën die op de wenslijst staan verder waar maken, ondersteund door IMEC, het kenniscentrum voor technologie.

Naar de Nieuwsbrief
1103, 2019

Nieuwsbrief: Toegang voor specialisten

11 maart 2019|

Vanaf nu hebben ook specialisten toegang tot het IRIS Platform. In het dagboek krijgen specialisten een eigen kleurindicatie. Meldingen van huisartsen worden voorzien van een rode balk, paramedici van een groene en specialisten worden aangeduid in het oranje.

Werkt u samen met een specialist voor één van uw patiënten en zou het zinvol zijn dat de specialist eveneens toegang heeft? Vertel hem of haar dan over het IRIS Platform. Na akkoord van specialist én patiënt bezorg je de naam, het ziekenhuis, het e-mailadres, het telefoonnummer en het RIZIV-nummer via info@irisplatform.be. Wij zorgen voor de rest!

Naar de Nieuwsbrief
2802, 2019

Samenwerking met éénlijn.be

28 februari 2019|

éénlijn.be is een project in opdracht van het Agentschap Zorg & Gezondheid. Door onze samenwerking kunnen we erkende informatie- en opleidingssessies organiseren en zo zorgverstrekkers aangemoedigen en ondersteunen. Hiermee helpen we de samenwerking in de eerste lijn te bevorderen, wat zorgt voor een betere gezondheidszorg.

811, 2018

Delen Private Bank steunt goede doelen

8 november 2018|

Elk jaar schaart Delen Private Bank zich achter enkele goede doelen vanuit een zorgende, pedagogische of artistieke bewogenheid. Samen met Samen in één boot met RYCB en School na Ziekenhuis, mochten we rekenen op steun om ons platform verder zuurstof te geven. Meer informatie op de website van Delen Private Bank.

910, 2018

Prijs Passie voor Palliatieve Zorg

9 oktober 2018|

In 2015 riep de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan de driejaarlijkse prijs Passie voor Palliatieve Zorg in het leven. Daarmee wil ze inventieve en/of innovatieve projecten rond palliatieve zorg in de kijker zetten. We zijn dan ook verheugd om in de tweede editie van deze prijs een eervolle tweede plaats te mogen bekleden.

3006, 2018

Stichting tegen Kanker geeft het IRIS Platform een duwtje in de rug

30 juni 2018|

Tot nu toe werd elk aspect van het IRIS Palliatief Zorgdossier bekostigd met persoonlijke middelen. Dankzij Stichting tegen Kanker komt er ademruimte en kan er geïnvesteerd worden in nieuwe ontwikkelingen en verder onderzoek.

2506, 2018

Prijs voor meest originele masterthesis

25 juni 2018|

Jong Domus geeft de eerste prijs aan dr. Sophie Van Steenbergen voor haar pilootproject: “Ontwikkeling en pilootproject van een wachtsysteem voor palliatieve terminale patiënten in de eerste lijn, gebruikmakend van een nieuw multidisciplinair communicatie-platform: ‘het IRIS-project’“.

3004, 2018

Einde van het pilootproject

30 april 2018|

Het pilootproject wordt afgerond en vindt positieve resultaten. Er is nu reeds universitaire belangstelling op het project verder te zetten.

305, 2017

Start van pilootproject IRIS Palliatief Zorgdossier

3 mei 2017|

Het IRIS Palliatief Zorgdossier gaat samen met de palliatieve wachtdienst zijn pilootfase in. 18 huisartsen van verschillende praktijken in en rond Berchem (Antwerpen) delen hun patiënteninformatie en zijn beurtelings oproepbaar.

104, 2017

Ontwikkeling IRIS Palliatief Zorgdossier gaat van start

1 april 2017|

Na veel overleg en conceptueel denken wordt de eerste, primordiale versie van het IRIS Palliatief Zorgdossier klaargestoomd.

Met steun van en met dank aan…

Blijf op de hoogte

Met onze digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van innovaties op het IRIS Platform.

Inschrijven
Go to Top