Nieuws

Nieuws2019-05-30T15:39:40+01:00

oktober 2019

Fonds Dr. Daniël De Coninck

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, investeert in een sterke, warme eerstelijnszorg. In het kader van de oproep ‘Technologie voor een Warme Zorg Thuis’ krijgt het IRIS Platform steun om verder uit te bouwen, te verspreiden, opleidingen te organiseren, enz.

februari 2019

Samenwerking met éénlijn.be

éénlijn.be is een project in opdracht van het Agentschap Zorg & Gezondheid. Door onze samenwerking kunnen we erkende informatie- en opleidingssessies organiseren en zo zorgverstrekkers aangemoedigen en ondersteunen. Hiermee helpen we de samenwerking in de eerste lijn te bevorderen, wat zorgt voor een betere gezondheidszorg.

november 2018

Delen Private Bank steunt goede doelen

Elk jaar schaart Delen Private Bank zich achter enkele goede doelen vanuit een zorgende, pedagogische of artistieke bewogenheid. Samen met Samen in één boot met RYCB en School na Ziekenhuis, mochten we rekenen op steun om ons platform verder zuurstof te geven. Meer informatie op de website van Delen Private Bank.

oktober 2018

Prijs Passie voor Palliatieve Zorg

In 2015 riep de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan de driejaarlijkse prijs Passie voor Palliatieve Zorg in het leven. Daarmee wil ze inventieve en/of innovatieve projecten rond palliatieve zorg in de kijker zetten. We zijn dan ook verheugd om in de tweede editie van deze prijs een eervolle tweede plaats te mogen bekleden.

juni 2018

Stichting tegen Kanker geeft het IRIS Platform een duwtje in de rug

Tot nu toe werd elk aspect van het IRIS Palliatief Zorgdossier bekostigd met persoonlijke middelen. Dankzij Stichting tegen Kanker komt er ademruimte en kan er geïnvesteerd worden in nieuwe ontwikkelingen en verder onderzoek.

Prijs voor meest originele masterthesis

Jong Domus geeft de eerste prijs aan dr. Sophie Van Steenbergen voor haar pilootproject: “Ontwikkeling en pilootproject van een wachtsysteem voor palliatieve terminale patiënten in de eerste lijn, gebruikmakend van een nieuw multidisciplinair communicatie-platform: ‘het IRIS-project’“.

april 2018

Einde van het pilootproject

Het pilootproject wordt afgerond en vindt positieve resultaten. Er is nu reeds universitaire belangstelling op het project verder te zetten.

mei 2017

Start van pilootproject IRIS Palliatief Zorgdossier

Het IRIS Palliatief Zorgdossier gaat samen met de palliatieve wachtdienst zijn pilootfase in. 18 huisartsen van verschillende praktijken in en rond Berchem (Antwerpen) delen hun patiënteninformatie en zijn beurtelings oproepbaar.

april 2017

Ontwikkeling IRIS Palliatief Zorgdossier gaat van start

Na veel overleg en conceptueel denken wordt de eerste, primordiale versie van het IRIS Palliatief Zorgdossier klaargestoomd.

Met steun van en met dank aan…

Blijf op de hoogte

Met onze digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van innovaties op het IRIS Platform.

Inschrijven