Ontstaan

Het IRIS Platform is een multidisciplinair communicatieplatform tussen huisartsen, (thuis)verpleegkundigen, palliatieve equipes en andere zorgverleners, met als doel continue zorgen te bieden aan een groeiende groep palliatieve patiënten.

Gedreven door interesse in de palliatieve zorg, verdiept dr. Sophie Van Steenbergen zich sinds 2017 in het aanbieden van zorg op maat aan deze kwetsbare groep patiënten. Deze zeer holistische zorg kan je enkel uitvoeren door samen met een volledig team te zorgen voor een patiënt. Een team dat de patiënt en zijn familie omringt en gepersonaliseerde zorg biedt tot op het einde van het leven.

Deze zorg zou niet mogen stoppen buiten de kantooruren, wat multidisciplinaire regionale samenwerking noodzakelijk maakt. Het IRIS Platform was geboren.

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Over ons

Aan het roer van het IRIS Platform vind je Sophie en Bram, twee jonge mensen met passie voor zorg.

Sophie Van Steenbergen
Huisarts

In 2016 studeerde Sophie af als arts en startte ze als huisarts in opleiding bij Groepspraktijk Fruithof te Berchem, waar ze tot op de dag van vandaag werkzaam is al vaste waarde in het team. Als praktijkassistent staat ze aan de Universiteit Antwerpen mee in voor de opleiding van toekomstige artsen.

Bram Dispa
Urgentieverpleegkundige en ICT’er

Oorspronkelijk vonden we Bram als ICT’er in de bedrijfswereld. Eerst als ontwikkelaar van interactieve websites, nadien als ICT Consultant in binnen- en buitenland. In 2009 gooide hij het roer om en stapte in de wereld van de verpleegkunde. Door deze twee vakgebieden te combineren ontstond in 2016 het IRIS Platform.

Met steun van en met dank aan…

Blijf op de hoogte

Met onze digitale nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van innovaties op het IRIS Platform.

Inschrijven